پایش اتاق تمیز (تست ولیدیشن)

پایش اتاق تمیز (تست ولیدیشن)

روش‌های پایش اتاق تمیز

جهت پایش این اتاقها روش‌های متفاوتی وجود دارد:

۱- استفاده از دستگاه ذره شمار یا پارتیک کانتر

دستگاه ذره شمار یا پارتیکل کانتر: دستگاهی است که برای اندازه گیری تعداد ذرات موجود در حجم معینی از هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد.این دستگاه حجم معینی از هوای مورد آزمایش را بلعیده و پس از تجزیه آن، ذرات در ابعاد مختلف را تفکیک و شمارش می‌کند.

۲- بررسی جریان هوادر اتاق تمیز

با استفاده از دستگاه CFM سنج مقدار نرخ تعویض هوا در ساعت برای هر کلاس تمیزی برداشت می گردد.

۳- استفاده از محیط‌های کشت در نقاط مختلف اتاق

استفاده از محیط‌های کشت در پایش اتاق تمیز: می‌توان از محیط‌های کشت باکتریایی مثل بلاد آگار و محیط‌های کشت قارچی مثل سابرو دکستروز آگار استفاده کرد. برای این منظور پلیت های حاوی محیط‌های کشت بلاد آگار را در چندین نقطه اتاق تمیز قرار داده و درب آنها را به مدت حداقل نیم ساعت باز می‌گذاریم.و سپس درب آنها را بسته و در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد به مدت حداقل ۴۸ ساعت انکوبه می‌کنیم و از نظر ظهور و رشد کلنی باکتریایی بررسی می‌کنیم.در مورد محیط کشت سابرو دکستروز آگار از همین روش استفاده می‌کنیم، اما آنها را در دمای اتاق و به مدت ۱۴ روز نگهداری و سپس از نظر ظهور و رشد کلنی قارچی بررسی می‌کنیم.

تست ولیدیشن اتاق تمیز

 روش های پایش و کنترل انواع آلودگی اتاق تمیز

ذرات: و احدهای تشکیل دهنده کلنی (CFU COLONY) مانند باکتریها و ویروس ها و غیره نمی توانند به تنهایی حرکت کنند، آنها توسط ذرات انتقال داده شوند. کوچکترین ذره ای که می تواند ناقل CFU باشد 0.5 µm می باشد. بنابراین کلاس بندی FDA بر اساس ذرات با سایز 0.5 µm م ی باشد.

  • گرد و غبار، پوست و مو و…
  • گاز، روغن، یون های نفری و عطر و…
  • بیولوژیکی
  • باکتری، قارچ و…
  • شیمیایی
  • تابشی و اشعه مضر (فرابنفش و…)
  • دماو رطوبت

-کوچکترین ذره ای که با چشم قابل مشاهده است 50 µm می باشد.
– ضخامت موی انسان در حدود 100 µm می باشد.
– ۳۳ ثانیه طول می کشد که ذره به قطر 10 µmیک متر در هوا سقوط کند.همچنین ۴۸ دقیقه طول می کشد تا ذره ای به قطر 1 µm در هوای ساکن سقوط کند.
-انسان در حالت بدون حرکت بالغ بر 〖۱۰〗^۵ ذره در هر دقیقه تولید کند. همچنین انسان در حالت حرکت بالغ بر 〖۱۰〗^۱۰ ذره در هر دقیقه تولید می کند.

 

منابع تولید آلودگی در اتاق تمیز

– انسان حدود ۷۵%
– تهویه هوا حدود ۱۵%
– اجزاء اتاق تمیز حدود ۵%
– تجهیزات حدود ۵%

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.